DUDAK BAKIMI DUDAK BAKIM İPUÇLARI

 

DUDAK BAKIMI DUDAK BAKIM İPUÇLARI


Kadının çekiciliğinde önemli bir unsur olan dudaklar minik ve belirsiz olabilir. Bazı bakım önerileri uyguladıktan sonra dudaklarınız muhteşem görünüme ulaşabilir, herhangi bir işlem yapmadan dolgun dudaklar alabilirsiniz. Dudak bakımı yaparken dikkat etmeniz gereken şeyleri bilmelisiniz, doğal dudak soyma önerileri listemizden arzu ettiğiniz tarifi uygulayarak çekici dudaklara dâhil olabilirsiniz.

Dudak bakımına başlamadan önce aynanın önüne bakmanızı ve dudak yapınızı incelemenizi öneririz. Üst ve alt dudağınızın kalınlığına ve oranlarına bakın. Dudak çizginiz açık olsun veya olmasın, dudak cildinizin nemi, dudak bakımı başlamadan önce bilinmesi ihtiyaç duyulan detaylardır.

Dudak Bakımına Nereden Başlamalı?

Çekici ve seksi bir dudak elde etmek için estetik merkezlerinize para döküyoruz. Dudak dolgunluğu ameliyatları bir uzman tarafınca yapılmazsa birçok sıhhat sorununa sebep olabilir. Kendinize yapacağınız dudak bakım yöntemleri ile para harcamadan muhteşem dudaklara ulaşma rahatlığını yaşayacaksınız. Dudak bakımı icra ettiğinizde, cildinize zarar vermeden arzu ettiğiniz dudak görünümünü elde edersiniz.

Dudak bakımı yapmak için peeling uygulamasını kullanabilirsiniz. Dudak maskeleri uygulayarak pembemsi dudaklarınızla da dikkat çekebilirsiniz. Dudak bakımınızı haftada bir veya iki defa yapmalı ve minimum 3 ay boyunca maskelerle devam etmelisiniz. Dudak cildi çok kuru olduğundan dudak bakımının özellikle kış aylarında sık sık yapılması önerilir.

Evde Dudak Bakımı Nasıl Yapılır?

Kliniklere gitmek ve her an dudak bakımı yapmış oldurmak sizi ekonomik olarak ve vakit yaratma konusunda zorlayabilir. Evde naturel gıdalarla yapacağınız bakım maskeleri ve şekilleri yardımıyla, istediğiniz bakımlı görünümü elde edebilirsiniz. Evde dudak bakımı sadece birkaç dakika sürer, ek olarak hiçbir yan tesiri yoktur. Yapılması gereken maskeyi bileğinizin içine uygulamalı ve 5 dakika beklemelisiniz. Başka bir yerde kızarıklık, batma, kaşıntı veya vücudunuzda bir değişiklik görürseniz, o yiyeceğe alerjiniz bulunduğunu söyleyebiliriz. Bu durumda, farklı bakım maskeleri denemenizi öneririz.

Evde dudak bakımı olarak önereceğimiz ilk yöntem dudaklarınıza temiz bir diş fırçası ile masaj yapmaktır. Dudak masajı bölgedeki kan dolaşımını artıracak ve ölü cildin çıkarılmasını sağlayacaktır. Dudaktaki hafif ıslak fırçayı dairesel hareketlerle hareket ettirin. Bunu yaparken, çok sert basmamalısınız çünkü dudak cildi çok hassastır. 4-5 dakikalık dudak masajından sonrasında dudaklarınıza nemlendirici sürün.

Dudak Bakım Ürünleri nelerdir?

Kışın kurutulmuş ve çatlamış dudaklar için birçok dudak bakım ürünü markası vardır. Sebamed, dudakları incitmeye ve hücre yapısını desteklemeye yardımcı olan muhteşem bir güneş koruyucu bakım ürününe haizdir. Dudakları hem nemlendiren bununla beraber aydınlatan Nivea dudak balsamı ürünleri kadınlar tarafınca çok takdir edilmektedir. Meyve özleri sayesinde, dudak soyulması uygulanırken, dudak nemlendirici bir yapıya haizdir.

Çatlamış dudaklar için formüle edilmiş Blisteks markasının kremleri çok etkilidir. Uzun süre korunmayan dudaklardaki çatlaklar ağrıya ve kanamaya sebep olabilir. Dudak bakımı için alacağınız çatlak kremleri, dudaklarınızın kısa sürede iyileşmesine yardımcı olacaktır. Dudaklarda cildin kalkmasını önlemek ve mat görünümü ortadan kaldırmak için naturel renklendirici meyve bakım kremlerini tercih etmelisiniz.

Dudak Balsamı Seçerken Ne Aramalıyım?

Dudaklarımızdaki cildimiz çok ince ve hassas olduğundan, dudak bakım kremi seçerken çok dikkatli olmalıyız. İlk olarak, dudaklarımızdaki rahatsızlığı tespit etmeli ve sonra durum için uygun ürünleri seçmeliyiz. Dudaklarımızın sağlığı görüntü kadar önemlidir, yanlış seçilmiş bir bakım ürünü sebebiyle dudaklarımıza zarar verebiliriz.

Yaz aylarında, güneş ışınlarına maruz kaldığı için dudaklarınızda bazı güneş lekeleri oluşabilir. Dudaklardaki güneş lekelerini ortadan kaldırmak ve oluşmalarını önlemek için güneş koruyucu kremler seçebilirsiniz. Dudaklarınızı nemlendirmek için kimyasal içermeyen bakım ürünleri kullanmalı ve alerjik olmayan kremler uygulamamalısınız. Dudak bakımı için olmazsa olmaz ürün, hücre yenilenmesini içeren ürünlerdir. E ve A vitamini içeren nemlendirici ürünler yardımıyla hücre yenilenmesi hızlandırılabilir.